“Nyuggerek, fizessetek!”

Az idézőjel duplán jogos: egyrészt a címet az index.hu hírportálról kölcsönöztem, másrészt az igen tiszteletteljes “nyugger” kifejezés használatával kevéssé tudnék azonosulni az idézőjeleket elhagyva. Meg kell jegyezni, hogy a linkelt blogon a hagyományos, már-már kirívóan unalmas “nyugdíjas” kifejezés szerepelt, amely nyilvánvalóan alkalmatlan az indexes címlapszerepre.

No de nem is erről akartam írni, meg a rengeteg oldalukon található, sokszor még órák eltelte után sem javított helyesírási hibáról (hisz az akad itt is!), hanem lássuk a következő grafikont a “véleményvezértől”:

Forrás: véleményvezér.blog.hu

A Kérdőívszerkesztés óra hallgatóitól kérdezném, hogy mi a véleményük a feltett kérdésről és a hozzá tartozó válaszlehetőségekről? Érdeklődésem valós, hiszen bár nem vagyok biztos abban, hogy sikerült lefedni minden válaszadó lehetséges gondolatát, vagy hogy a kérdésfeltevés egy icipicit sugalmazó, azonban előfordulhat, hogy csak az én agyamban csapkodja a biztosítékot és minden a lehető legnagyobb rendben.

Persze ez az írás teljesen fölösleges, pont annyira mint a linkelt példány, hiszen egy értelmetlen játékszer (“Mennyire érdekes az, hogy egy blog válogatott olvasói nyilvánítanak véleményt valamiről egy ‘érték’telített cikk végén?”) elemzéséről írtam több, mint két sort, amely erővel kenyeret is piríthattam volna. Reméljük holnap jobban sikerül!